Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Vivienne Westwood - "The Queen Of Punk Fashion"



Ίσως η πιο ανατρεπτική και εκκεντρική σχεδιάστρια όλων των εποχών γεννηθηκε το 1941. Η ροκ γιαγια της μοδας ειναι αυτη που μαζι με το τραγουδιστη των sex pistols αλλαξε τη μοδα τη δεκαετια του '70. 

Με επιρροες της punk μουσικης σκηνης αλλαξε τα δεδομενα της μεχρι τοτε μοδας εισαγοντας τις παραμανες τα σκισμενα τζιν και εξακολουθει μεχρι και σημερα με αυτη την αισθητικη που τη χαρακτηριζει ολα αυτα τα χρονια. Τα καρο jackets και παντελονια, τα εμπριμε φουστανια, οι boyfriend βερμουδες, οι γαλοτσες, τα κολαν με τα περιεργα ντεσεν, τα funky αξεσουαρ οπως οι τσαντες με την αγγλικη σημαια , τα παππουτσια απο καοτσουκ , τα πολλα δαχτυλιδια αλλα και τα ρολογια σε εντονα χρωματα ειναι καποιες απο τις τασεις που εξακολουθουν να ξετρελενουν τις γυναικες και πρωτη τολμησε να λανσαρει η Vivienne Westwood.



                          






Μια γυναικα που δεν μασαει τα λογια της ενω μιλαει ανοιχτα για οτι δεν τις αρεσει. Ειναι πολιτικοποιημενη και δεν δισταζει να σχεδιασει ρουχα για τη διασωση των δασων αλλα και για την καταπατηση των ανθρωπινων δικαιωματων.







Μια σπουδαια γυναικα και σχεδιαστρια εχει πει μερικες απο τις ωραιοτερες ατακες γυρω απο τη μοδα :

"You have a more interesting life if you wear impressive clothes."

"I was the first person to have a punk rock hairstyle"

"My aim is to make the poor look rich and the rich look poor"

"The sexiest people are thinkers. Nobody’s interested in somebody who’s just vain with a hole in their head, talking about the latest thing — there is no latest thing. It’s all rubbish."


Δεν θα μπορουσα βεβαια να μην αναφερθω και στη συλλογη με τα νυφικα της Vivienne Westwood που εγιναν πολυ γνωστα μετα το guest στο sex&the city και το υπεροχο νυφικο που εβαλε η "Καρυ" και λατρεψαν και ονειρευτηκαν σχεδον ολες οι γυναικες !!!




 Και για το τελος θα αφησω το δικο μου αγαπημενο κομματι απο τη συλλογη της... μηπως και τωρα που πλησιαζουν οι γιορτες μου το φερει σαν δωρο ο...Αη Βασιλης!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.