Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Audrey Hepburn VS Marilyn Monroe


Δεν εχω σκοπο να γραψω την βιογραφια αυτων των δυο γυναικων μιας και λιγο πολυ ειναι γνωστη σε ολους ειτε απο τα ντοκυμαντερ ειτε απο τις ταινιες για τη ζωη τους!!Ηθελα ομως να κανω ενα crash test στις δυο αυτες γυναικες που αφησαν ιστορια και αποτελουν θεμα συζητησης και εμπνευσης για πολλους ακομα και σημερα!!Εγω διαβαζοντας και για τις δυο ..τελικα δεν καταφερα να διαλεξω ποια ειναι η αγαπημενη μου...!!!!Ας δουμε τις διαφορες αλλα και τις ομοιοτητες και τα συμπερασματα δικα σας!!!

Η Merylin γεννηθηκε το το 1926 και πεθανε το 1962 σε ηλικια 36 χρονων απο υπερβολικη δοση ηρεμιστικων χαπιων. Η Audrey γεννηθηκε το 1929 και πεθανε το 1993 σε ηλικια 64 χρονων απο καρκινο.

H Audrey εκανε 2 γαμους απο τους οποιους απεκτησε 2 γιους. Ενω η Merylin εκανε 3 γαμους χωρις ομως να αποκτησει ποτε παιδι.

Η Merylin ειχε πολυ φτωχικα παιδικα χρονια με μια μητερα που αλλαζε συχνα συντροφους και μπαινοβγαινε σε ψυχιατρικες κλινικες.Ο βιολογικος της πατερας δεν ηξερε ποιος ηταν ενω δοθηκε για υιοθεσεια στα 11 της χρονια. Η Audrey απο την αλλη προερχοταν απο αριστοκρατικη οικογενεια και φοιτησε σε ιδιωτικο σχολειο. Ο πατερας της ωστοσο τους εγκατελειψε για να ενταχθει με τους Ναζι.

Η Audrey γεννηθηκε και μεγαλωσε στην Ολλανδια ενω ειχε και Αγγλικη καταγωγη. Η Merylin απο την αλλη γεννηθηκε στην Αμερικη οπου και συνεχισε για τα επομενα χρονια της ζωης της

Η Merylin πριν γινει ηθοποιος εκανε μια πολυ επιτυχημενη καριερα ως μοντελο και στο ενεργητικο της εχει και το θρυλικο πρωτο εξωφυλλο του playboy το 1953, ενω η Audrey ξεκινησε σαν μπαλαρινα.

Η Merylin εγινε γνωστη σαν το απολυτο συμβολο του sex και παραμενει ακομα!!!Η Audrey απο την αλλη ως το απολυτο συμβολο του στυλ κα της κομψοτητας το στυλ της ακομα και σημερα θεωρειτε ενα απο τα καλυτερα!

Η Audrey ηταν πολυ ψηλη και λεπτη, ενω η Merylin χυμωδες με καμπυλες και μεσαιο υψος , οι αναλογιες της ακομα και σημερα θεωρουνται οι καλυτερες!

Και οι δυο εχουν μπει στη λιστα με τις 25 μεγαλυτερες star ολων των εποχων!!!

Η Merylin γνωρισε την μεγαλυτερη επιτυχια στις ταινιες "Μερικοι το προτιμουν καυτο" και "Οι αντρες προτιμουν τις ξανθιες" ενω η Audrey στο "Breakfast at Tiffany's" και το "Διακοπες στη Ρωμη".

Και οι δυο κυριες εχουν τραγουδησει για τα γενεθλια του προεδρου Kennedy . Πρωτη η Merylin με το θρυλικο "Harry birthday Mr President" και ενα χρονο μετα η Audrey με το "Happy Birthday Dear Jack".

H Audrey οσοι τη γνωρισαν μιλανε για ενα κοριτσι αστειο, αθωο αφελη αλλα ακρως γοητευτικο. Την Merylin απο την αλλη την χαρακτηριζαν τολμηρη δυναμικη γυναικα με τεραστιο sex appeal και ΙQ που πλησιαζε το 168!!

Και στις δυο κυριες ειχε προταθει ο ρολος για το "Breakfast at Tiffany's" πρωτα στην Μerylin η οποια τον αρνηθηκε για να τον παρει τελικα η Audrey της οποιας ειναι ο σημαντικοτερος ρολος στη ζωης της στον οποιο ομως οπως ειχε πει παντα ενοιωθε η δευτερη επιλογη.

Και οι δυο κυριες εμειναν πιστες μεχρι το τελος της ζωης τους στο στυλ των μαλλιων τους. Η Audrey με το παντα καλοχτενισμενο ισιο μελαχρινο look της και η Merylin με το καταξανθο πλατινε και τις ατιθασες μπουκλες!

Η Audrey πιστευε στον αληθινο ερωτα και την αγαπη , ενω η Merylin εχει δηλωσει οτι τις περισσοτερες φορες ενοιωθε μονη μεσα στις σχεσεις της, ενω λιγο πριν το τελος της ζωης της δεν διστασε να  παραδεχτει οτι δεν ειχε νοιωσει ποτε οργασμο!!Μια δηλωση που προκαλεσε τεραστιες αντιδρασεις!!

Την Merylin την θυμομαστε με το χαρακτηριστικο λευκο φορεμα που το το σηκωνε ο αερας να δειχνει sexy, ενω την Audrey με το "little black dress" ορος που χρησιμοποιουμε μεχρι και σημερα να δειχνει απολυτα κομψη!!

Και οι 2 κυριες ασχοληθηκαν με τη φιλαθρωπια. Η Audrey μαλιστα εχει ανακυρειχθει και πρεσβυρα καλης θελησεως της UNISEF. Απο την αλλη το μεγαλυτερο μερος της περιουσιας της η Μερυλιν το εδωσε σε ψυχιατρικη κλινικη παιδιων του Λονδινου.

Η Audrey ηταν παντα καλη μαθητρια και τυπικη στις υποχρεωσεις και τα γυρισματα των ταινιων. Η Merylin απο την αλλη πολλες φορες αργουσε η δεν πηγαινε καθολου επικαλουμενη προβληματα υγειας.

H Merylin ηταν μια γυναικα με τεραστια αυτοπεποιθηση και ενοιωθε υπεροχα με το σωμα και την εμφανιση της. Αντιθετως η Audrey πολλες φορες ελεγε οτι δεν αισθανοταν ουτε sexy ουτε ιδιαιτερα ομορφη.

Οπως καταλαβαινετε μιλαμε για 2 εντελως διαφορετικες προσωπικοτητες που αφησαν ομως το στιγμα τους και ισως δεν προκειται να ξεπεραστουν ποτε!!!! 

Αξιζει να θυμηθουμε μερικες απο τις καλυτερες ατακες τους.

 Merylin
"A wise girl kisses but doesn't love, listens but doesn't believe and leaves before she is left"
"If you can make a woman laugh you can make her do anything"
"Its better to be unhappy alone than unhappy with someone"
"I don't mind living in a man's world as long as ican be a woman in it"
"Dogs never bite me. Just humans."
" I don't know who inveted high heels  but all women own him a lot."
" I don't mind making jokes but i dont like to look like one."
"I am definitetly a woman and i enjoy it"

Audrey
"Nothing is impossible the word itself says I'm-possible"
"The best thing to hold on into life is each other"
"As you grow older you will discover tha you have two hands, one for helping yourself , the other for helping others."
"You can tell more about a person by what he says about others than you can by what other say about him"
"I dont want to be alone. I want to be left alone"
"If i get married, i want to be very married"

Ας δουμε και μερικες απο τις ωραιοτερες φωτογραφιες τους!!!






















Εσεις φιλες μου...μηπως καταληξατε;;; Do you feel more like Merylin or Audrey??

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.