Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ζουμερη Πορτοκαλοπιτα !!!!


Δροσερο, ευκολο, ελαφρυ και πολυ γρηγορο γλυκο!!Δοκιμαστε το!!!!!


Υλικα για την πορτοκαλοπιτα

1 κεσεδακι γιαουρτι πληρες στραγγιστο
4 αυγα
1 ποτηρι ηλιελαιο η καλαμποκελαιο
1 πακετο φυλλο κρουστας λεπτο
1 φλυτζανι ζαχαρι
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
Ξυσμα και χυμο απο 1 πορτοκαλι
2 Βανιλιες

Υλικα για το σιροπι

2-3 ποτηρια νερο
2 ποτηρια ζαχαρη 
Την φλουδα απο 1 πορτοκαλι
2 κουταλιες κανελα η 2 ξυλακια κανελας

Περνουμε το φυλλο κρουστας και στο ταψακι το οποιο θα εχουμε βουτυρωσει ελαφρως αρχιζουμε να το κοβουμε μικρα κομματακια και να το τσαλακωνουμε. Στη συνεχεια σε ενα μπολ βαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και με το μιξερακι μας σιγα σιγα τα ανακατευουμε να γινουν ενα ομοιομορφο μειγμα!!! Το απλωνουμε πανω στα κομματακια κρουστας και το βαζουμε να ψηθει στους 180 βαθμους για 35 λεπτα!!

Ωστοσο φτιαχνουμε το σιροπακι μας σε ενα κατσαρολακι με τα υλικα που σας εδωσα και αφου παρουν μερικες βρασεις το αφηνουμε να κρυωσει καλα. 

Μωλις ψηθει το γλυκο χαραζουμε ελαφρως και ριχνουμε το σιροπι . Συνοδεψτε με παγωτο βανιλια!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.