Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Γλυκο του κουταλιου Περγαμοντο



Το πιο μυρωδατο γλυκο του κουταλιου ειναι πανευκολο!!! Σπιτικο γλυκο που τωρα το χειμωνα μπορεις να το σερβιρεις σκετο η με γιαουρτι!!!Ενω μπορουμε να κοψουμε μικρα κομματακια απο το ηδη ετοιμο γλυκο μας και να κανουμε ενα Χριστουγεννιατικο κεικ Panetone! Σαν φρουτο ειναι πολυ πικρο και ελαχιστοι μπορουν να φανε αλλα σαν γλυκο του κουταλιου κατα τη γνωμη μου ειναι το καλυτερο!!!Εαν δεν βρειτε περγαμοντο αγοραστε κιτρο...εχει ακριβως την ιδια διαδικασια και σχεδον το ιδιο αποτελεσμα!!!Τα βηματα ειναι απλα...Ακολουθηστε τα!!!


Τα υλικα ειναι μονο 4!!
 1) 8 περργαμοντο απο οπου θα χρειαστουμε μονο τη φλουδα
 2) 2 κουπες νερο
 3)1 κιλο ζαχαρη κρυσταλλικη
 4) Το χυμο απο ενα ολοκληρο λεμονι

Αφου πλυνουμε καλα τα περγαμοντο ξυνουμε πολυ απαλα τη φλουδα τους με το πιο μικρο μερος του τριφτη!!!(τα ξυσματα φυσικα τα κραταμε γιατι επισης μπορουν να χρησιμοποιηθουν σε καποιο αλλο γλυκο κεικ, ενα αρωματικο ρυζογαλο κτλ)  Στη συνεχεια κοβουμε τη φλουδα με την ιδια διαδικασια που κοβουμε τα πορτοκαλια. Χαραζουμε περιμετρικα και βγαζουμε προσεχτικα μονο τις φλουδες!!!

Τα κοβεται σε οτι σχημα βολευει τη καθεμια , εγω τα κοβω σε τετραγωνακια αλλα μπορειται και ροδελες και σε μια κατσαρολα τα βραζουμε με αρκετο νερο για να μαλακωσουν και κυριως να ξεπικρισουν!!Τα αφηνουμε να βρασουν για 10-15 λεπτα αναλογα παντα με το βαθμο που τα θελει τραγανα και γλυκα ο καθενας.

Στη συνεχεια στραγγιζουμε να φυγουν ολα τα νερα. Σε ενα κατσαρολακι εχουμε ξεκινησει να φτιαχνουμε το σιροπι με τις 2 κουπες νερο και 1 κιλο ζαχαρη, μωλις παρει τη πρωτη βραση και λιωσει η ζαχαρη ριχνουμε μεσα τις κομμενες μας φλουδες και βραζουμε για 15 λεπτα!!!Αποσυρουμε το κατσαρολακι απο το ματι και τα αφηνουμε μεσα για 24 ωρες!!Και παραπανω να τα αφησετε ακομα καλυτερα! Την επομενη μερα προσθετουμε το χυμο απο το λεμονι και ξαναβραζουμε για λιγη ωρα!!

Το γλυκο μας ειναι ετοιμο να μπει σε βαζα!!!! Για οσο καιρο δεν το σερβιρουμε μπορει να μεινει στο ντουλαπι, αλλα προσοχη εαν ανοιχτει καλυτερα να συντηρειτε στο ψυγειο!!!

Καλη επιυχια φιλες μου!!!!!!!!!λ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.