Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Jeans - Mania !!!!

Η ιστορία του τζιν είναι πολυ παλιά. Το 1850, ένας 20χρονος μετανάστης, ο Λιβάι Στρος το σχεδιασε σαν ενα ρουχο που να μπορει να αντέξει στις δοκιμασίες της Άγριας Δύσης.Το 1853 ιδρυσε την εταιρία Levi Strauss & Co, η οποία εδραιωθηκε για την ανθεκτικότητα των προϊόντων της. Το 1958 στις Η.Π.Α. αποκάλυπτε ότι το 90% των νέων φορούσε το τζιν σε όλες τις περιστάσεις. Ενω λιγα χρονια μετα αυτη η ταση εξαπλωθηκε και σε ολη την Ευρωπη.


Το τζιν αναμφισβητητα ειναι το πιο διαχρονικο ρουχο τοσο στη ντουλαπα μιας γυναικας οσο και ενος αντρα!!! Τοσο σε πατελονι skinny κλασσικο η ακομα και boyfriend οσο και σε πουκαμισο, φορεμα, ολοσωμη φορμα, σορτς και τζακετ. Και παρολο που τα σκισμενα τζιν σε μια αλλη εποχη θεωρητικα ηταν αντισυμβατικα πλεον αποτελουν must ταση αρκει να ξερεις να τα συνδυασεις σωστα! Αναλογα με το παππουτσι και τα αξεσουαρ μπορει να φορεθει τοσο σε μια πιο σοφιστικε εκδοχη οσο και σε μια πιο casual η rock! Οπως εχει πει και η θρυλικη Joan Jett "God I always just think of myself as a jeans and T-shirt kind of person" 

Μιλαμε για το πιο ευελικτο κομματι στι ντουλαπα μας! Βαλτο με πουλοβερ oversized bag και unkle boots για καθε μερα.
Τολμησε το σε μια πιο punk εκδοχη κυριως με ενα skinny jean και συνδυασε το με ενα απλο leather jacket η ενα καρο blazer και απογειωσε το με ενα ζευγαρι sexy pumps για το βραδυ η τα all time classic "all star" για το πρωι. 
Το τζιν πουκαμισο συνδυασε το με χρωματιστα τζιν η ακομα και με κολαν με διαφορα prints και πετυχε ενα london chic style για το χειμωνα.
Τα flared jeans επεστρεψαν!!!!Αλλιως η γνωστες καμπανες η οποιες σε πανε πισω στη δεκαετια του '70 και κολακευουν καθε σιλουετα βαλτες με τζιν πουκαμισο και δημιουργησε ενα totally jean outfit! Βαλτε τη φαντασια σας να δουλεψει και τολμηστε τους πιο απλους αλλα και τολμηρους συνδυασμους!!!! 

Εκμεταλευτειτε τη δυνατοτητα που σας δινει να πετυχεται ενα Iook για ολες τις ωρες, τις περιστασεις αλλα και εποχες!!!Ο Yves Saint Laurent ειχε πει χαρακτηριστικα "Ι have often said that I wish I had invented blue jeans: the most spectacular, the most practical, the most relaxed and nonchalant. They have expression, modesty, sex appeal, simplicity – all I hope for in my clothes." Ενω ο Giorgio Armani το αποκαλεσε τη "δημοκρατια" της μοδας!!


Δειτε 16 + 1 τροποι για να τα φορεσετε ολες τις εποχες του χρονου !!!!
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.