Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Αlmodovar mi Amor

«Συνάντησα τυχαία μερικά αγόρια και τα έφερα σπίτι μου χωρίς να πληρώσω δεκάρα. Ακόμη και τώρα δεν πληρώνω ούτε μία πεσέτα. Ουδέποτε καλώ κορίτσια σπίτι μου. Μου είναι "αρκετός" ο εαυτός μου. Είμαι νυμφομανής από παιδί»!

Ίσως από τους πιο εκκεντρικούς σύγχρονους σκηνοθέτες της Ευρώπης και ένας από τους αγαπημένους μου, ο Ισπανός Petro Almodovar ετών 64, με πάνω από 30 ταινίες στο ενεργητικό του.

«Αισθάνομαι φυσική ικανοποίηση κάνοντας ταινίες. Τόσο μεγάλη που είναι σαν να κάνω έρωτα την ώρα που τις σκηνοθετώ»

Πάντα προκλητικός, αισθησιακός. ρεαλιστής ,προσπαθώντας σχεδόν σε κάθε ταινία του να μιλήσει για όλα εκείνα που τον απασχολούν αυτόν και την ομοφυλοφιλικη υπόσταση του. Δεν φοβάται να τσαλακωθεί , να εκτεθεί και να καταπιαστεί με θέματα που μόνο αυτός μπορεί.
Σχεδόν κάθε ταινία του  θα τη λατρέψεις ή θα τη βρεις χυδαία σίγουρα και τραβηγμένη μερικές φορές.
Προσωπικά τον λατρεύω κυρίως και για το τρόπο που ντύνει μουσικά κάθε έργο του και που ενώ αγαπά τοσο τα αγόρια αγαπά εξίσου τα κορίτσια. Πάντα έχει μια μούσα , κάθε φορά διαφορετική , όμορφη άσχημη δεν έχει σημασία αρκεί να τον εμπνεύσει.






Rossy de Palma












Marisa Paredes














Cecilia Roth












Penélope Cruz









Elena Anaya





Τώρα όσοι απο εσάς δεν έχετε τολμήσει ακόμα να δείτε κάποια από τις ταινίες του τότε ξεκινήστε αμέσως με τις παρακάτω:

Todo sobre mi madre- Όλα για τη μητέρα μου

Από τις all time classic ταινίες του. Μητερα χάνει το γίο της σε ενα τραγικο δυστυχημα ,προσπαθει να γυρισει το χρονο πισω και να ξεπερασει με το δικο της τροπο το χαμο του παιδιου της. Εδω παιζουν οι και οι 3 μουσες του Αλμοδόβαρ



Hable con ella- Μιλα της


Δυο διαφορετικές ιστορίες, δυο διαφορετικά ατυχήματα, τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες μια κοινη μοίρα. Εκπληκτικός ο Javier Camara ,η αρσενικη αδυναμια του σκηνοθέτη, σημαντική η παρουσια της ηθοποιού και κόρης του Charlie Chaplin,Jeraldine Chaplin.












La piel que habito- Το δέρμα που κατοικώ



Και μόνο που πρωταγωνιστεί ο Μπαντερας νομίζω είναι αρκετό για να δει κανείς αυτή τη ταινία. Προσωπικα , ίσως απο τις πιο ανατρεπτικές ταινιες του Αλμοδοβαρ και πολυ σκληρή. Η ιστορία βασίζεται ανάμεσα στην εκδίκηση που θέλει να πάρει ο πατέρας και διάσημος χειρούργος Μπαντερας , για το ψυχολογικό σοκ που έχει υποστεί η κόρη του και στο νέο του πρωτοπόρο ιατρικό πείραμα.



Tacones Lejanos- Ψηλα τακουνια
                                                                                         

Η αγαπημένη μου, όχι μόνο γιατι πρωταγωνιστεί η Mariza Paredes αλλά γιατί στο soundtrack της ταινίας ακούγεται η υπέροχη φωνή της Luz Cazal ,μέσα από την φοβερή ερμηνεία του Miguel Bose.Το story εχει να κανει με τη ξεχασμένη και κακή σχέση μητέρας κόρης,όπου μετα απο χρόνια προσπαθούν να δώσουν ευκαιρια η μια στην αλλη. 


La Mala Education- Κακή εκπαίδευση



Σίγουρα ειναι σοκ να βλέπεις τον Αργεντινό
Gael Garcia Bernal να μεταμορφωνεται σε απολυτο θηλυκο αλλα οκ μπορουμε να το προσπερασουμε, αν σκεφτουμε οτι τη υποθεση της ταινιας που καταπιάνεται με την σεξουαλική καταπίεση αλλά και ο έρωτας ανάμεσα σε δύο μαθητές σ' ένα καθολικό σχολείο και η υποκρισία της κοινωνίας. Αντικειμενικα η πιο ωριμη ταινια του Αλμοδοβαρ

Quizas , quizas- La mala education



Ξεκινήστε με αυτές, κ μόλις γίνετε Αλμοδοβαρικοι συνεχίζετε και με τις υπόλοιπες.

Have Fun!!!

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.