Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Χριστουγεννιατικα Gingerbread!!!!


Τα αγαπημενα αυτα κουλουρακια με το απιστευτο αρωμα απο τα πολλα μπαχαρια αλλα και γευση τεινουν να γινουν παραδοση μικρων και μεγαλων τις μερες των Χριστουγεννων!!!Ειναι πολυ νοστιμα και με τα σχηματα αλλα και τη διακοσμηση που μπορεις να τους κανεις αποτελουν οτι πιο χαρουμενο μπορουμε να δουμε σε γλυκισμα αυτες τις μερες!!! Σημερα θα σας δειξω την πιο απλη συνταγη που βρηκα και εσεις ακολουθηστε τη ενω αν εχετε ειδικα τσερκια φτιαξτε τα σε σχημα δεντρακι, ανθρωπακι, σπιτακι κι οτι αλλο αρεσει στη καθεμια!!!Το σιγουρο ειναι οτι αν ειστε μανουλες θα ξετρενανουν τα παιδακια σας!!

ΥΛΙΚΑ: 3 1/2 κουπες αλευρι
1 πρεζα αλατι
1 κουταλια του γλυκου σοδα
1 βανιλια
1 κουταλια του γλυκου κανελα σε σκονη
1 κουταλια του γλυκου γαρυφαλλο σε σκονη
2 κουταλιες του γλυκου τζιτζερ σε σκονη
1 φλυτζανα ζαχαρι καστανη
1/2 κουταλακι μοσχοκαρυδο σε σκονη
1 φλυτζανα βουτυρο λιωμενο
1 αυγο
1 φλυτζανακι του τσαγιου μελι (οχι πολυ παγωμενο) !!!

Για το γλασο εγω προτιμω να κανω το απλο με
1 φλυτζανα αχνη ζαχαρι και χυμο απο λεμονια
 Εαν θελετε να κανετε χρωματιστα σχεδια τοτε προμηθευτειτε χρωμα ζαχαροπλαστικης!

Εκτελεση: Ανακατευουμε σε ενα μπολ το αλευρι τη σοδα και το αλατι
Σε ενα αλλο μπολ με το μιξερακι μας ανακατευουμε το βουτυρο με τη ζαχαρη μεχρι να αφρατεψουν και ριχνουμε ολα τα μυρωδικα (γαρυφαλλο, κανελα, τζιντζερ, βανιλια, μοσχοκαρυδο) ξαναανακατευουμε και μωλις γινει μειγμα βαζουμε και το μελι και το αυγο.
Σιγα σιγα προσθετουμε το αλευρι που ειχαμε στην ακρη..θα δειτε οτι γινεται μια μαλαλη ζυμη την οποια πρεπει να αφησουμε να ξεκουραστει και να φουσκωσει!!!Για να γινει αυτο την τυλιγουμε με μια μεμβρανη και την αφηνουμε καποιες ωρες!!Και τη επομενη μερα να την φτιαξετε κανενα προβλημα!!

Προθερμενετε το φουρνο στους 200 και ετοιμαζετε τα κουλουρακια σε οτι σχημα επιθυμειτε!!
Mωλις ειναι ετοιμα κατεβαζεται στους 160 τοποθετειτε λαδοκολλα στη λαμαρινα και τα βαζετε περιπου 15 λεπτα!!
 
Ετοιμαζετε το γλασο αλλα προσοχη πρεπει να τα αλειψετε μωλις εχουν κρυωσει η ερθει σε θερμοκρασια  δωματιου!!!

Τα κουλουρακια μας ειναι ετοιμα!!!
  
Bon Appetit!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.