Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Twiggy: The (anorexic) Supermodel



Η Twiggy (κλαδακι) η αλλιως Λεσλι οπως ειναι το πραγματικο της ονομα ειναι μια ιστορια απο μονη της!!!!!Εκανε θραυση τη δεκαετια του '60 σαν το  πρωτο top model που χαρακτηριστηκε ως ανορεξικο!!!
Φανταστειτε μονο οτι με υψος κοντα στο 1,70 ζυγιζε μονο 41 κιλα!!!H ιδια μεχρι και σημερα  αποδιδει στο DNA της το skinny σωμα και δηλωνει οτι παντα λατρευε το φαγητο. Οπως και να εχει εκανε μοδα αυτο το προτυπο των γυναικων που δυστυχως συνεχιζεται μεχρι και σημερα, ενω ηταν περιεργο για την εποχη που τα προτυπα ομορφιας απαιτουσαν καμπυλες και  πλουσιο στηθος οπως αυτο της Μερυλιν !!Ο Νοτιοαφρικανος φωτογραφος ωστοσο που την ανακαλυψε εμεινε αναυδος με την ομορφια της τοτε 14 χρονων κομμωτριας...Ενα αντισυμβατικο προσωπο με τεραστια ματια και βλεφαριδες κοντοκουρεμενο αγοριστικο μαλλι και σκελετομενο σωμα εμοιαζε περισσοτερο με αγορακι στη εφηβεια...που ομως εκρυβε μια τεραστια λαμψη!!!Η φωτογραφιση εγινε για το κομμωτηριο που δουλευε και η φωτογραφια της κρεμαστηκε επι μηνες εξω απο το μαγαζι....Ενα τεραστιο κυμα γυναικων βλεποντας την ακολουθησαν το στυλ των μαλλιων της και υιοθετησαν το look της!!Μια μερα περασε ενας δημοσιογραφος της "Daily Express" και αποσβολωμενος απο την διαφορετικη ομορφια της την χαραχτηριζει το 1966  "Προσωπο της Χρονιας" ενω υποψηφιοι για το τιτλο εκεινη τη χρονια ηταν οι "Beatles" και οι "Rolling Stones" !!! Τα πυρα που δεχτηκε το νεαρο μοντελο ηταν πολλα , σκληρες κριτικες οπως αυτη ενος δημοσιογραφου που εγραψε για εκεινη "τεσσερα ακρα αναζητουν γυναικειο σωμα" ωστοοσο η Twiggy δεν επηρεαστηκε ποτε!! Αντιθετως αφοσιωθηκε στη καριερα της μετακομισε στην Αμερικη και πολλα χρονια αργοτερα ολοι μιλαμε για το "θρυλο" του μοντελινγκ που λεγεται  Twiggy!Με μια ζωη σαν παραμυθι..Το κοριτσι που απο φτωχη υπαλληλος κομμωτηριου εγινε το νουμερο ενα μοντελο του κοσμου για πολλα χρονια! Ενω ακομα και σημερα πολλες γυναικες επηρεαζονται και προσπαθουν να αντιγραψουν το εντονο μακιγιαζ της με τις ψευτικες βλεφαριδες και  το στυλ της με τα μικροσκοπικα φουστανια! Η "National Portait Gallery" εκανε μια απο τις μεγαλυτερες εκθεσεις προν τιμην της Twiggy με τιτλο "A life in photographs". Ενω ο φωτογραφος Σεσιλ Μπιτον ειχε δηλωσει οτι περασε στην ιστορια γιατι εμοιαζε με ευθραυστη μαριονετα!!! Στα 65 της χρονια πλεον δηλωνει "ειμαι ευτυχης που ειμαι μια βαρετη παντρεμενη μεσηλικας πλεον".
Παμε να δουμε μερικες απο τις καλυτερες φωτογραφιες της!























Τελος, αφησαμε αυτη την υπεροχη φωτογραφια της Twiggy σε μεγαλη πλεον ηλικια με την "αναδοχο" της στο μοντελιμγκ οπως η ιδια την εχει χαρακτηρισει Kate Moss.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.