Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Αφράτο Mille Feuille

Κάθε φορά που η μητέρα μου κάνει αυτό το γλυκό ομολογώ ότι κλέβει τις εντυπώσεις με το πόσο αφράτο και ελαφρύ είναι. Εχθές το πήγα σε ένα φιλικό σπίτι και αποφασίσαμε -μετά από πολλές δοκιμές , (ξέρετε για να δούμε αν έχει πετύχει η κρέμα....) ότι ήταν το τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα τέλειο δείπνο!

Είναι πολύ εύκολο και συνολικά στοιχίζει γύρω στα 7-8 ευρώ για να φάνε 6-8 άτομα!

Υλικά:

Για τη κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κουταλιές σουπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη

  • 1 σούπερ φρέσκο βούτυρο ( έτσι λέγεται)
  • 1 φλιτζανι ζάχαρη  ( αυτα τα χτυπάτε στο μίξερ μεχρι να αφρατέψει λιγο)



Όλα αυτά τα βάζετε σε ένα κατσαρολακι μέχρι να πάρουν μια βράση κ μετά το αφήνεται να κρυώσει.
Ανακατεύετε πολύ καλά !!
Κόλπο για να πετύχει; Λειτουργείστε σαν να κάνετε μπεσαμέλ. Κρατήστε σε ένα μπολ λιγότερο απο μισή δόση γάλα (φλυντζανι) με τις 6 κουταλιές κορν φλάουρ ανακατέψτε το καλά κ στο κατσαρολακι βάλτε τα υπόλοιπα υλικά κ μόλις αρχίζει να βράζει ρίξτε κ το μιγμα από το μπολ!Έτσι δεν θα σβολιάσει....

Μόλις κρυώσει η κρέμα ανακατεύεται με το μίγμα του μίξερ.

Σαντιγί:
1 κρέμα γάλακτος 35% για ζαχαροπλαστική ( η μαμά βάζει φυτική  είναι φαν)....

2 πακετα μπισκοτα για Mille Feuille

Επομένως ανακεφαλαιώση.... 

  1. βράζουμε τη κρέμα, αφήνουμε να κρυώσει....
  2. χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη
  3. χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί
  4. ανακατεύουμε κρέμα και βούτυρο και ζάχαρη
  5. (άν θέλετε για πιο αφράτο μέσα στη κρέμα όταν θα έχει ανακατευτεί, ρίξτε 1-2 κουταλιές από τη σαντιγί)
  6. Και....στρωση σφολιατίνια...κρέμα.....σφολιατίνια...κρέμα σφολιατίνια σαντιγυ!Ετοιμο!!!!
ΌΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ!!!ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ....ΝΙΑ ΝΙΑ (ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Κ Η ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΜΑMΑ)

BUEN PROVECHO!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.