Κάθε φορά που η μητέρα μου κάνει αυτό το γλυκό ομολογώ ότι κλέβει τις εντυπώσεις με το πόσο αφράτο και ελαφρύ είναι. Εχθές το πήγα σε ένα φιλικό σπίτι και αποφασίσαμε -μετά από πολλές δοκιμές , (ξέρετε για να δούμε αν έχει πετύχει η κρέμα....) ότι ήταν το τέλειο επιδόρπιο μετά από ένα τέλειο δείπνο!
Είναι πολύ εύκολο και συνολικά στοιχίζει γύρω στα 7-8 ευρώ για να φάνε 6-8 άτομα!
Υλικά:
Για τη κρέμα:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
6 κουταλιές σουπας κορν φλάουρ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 σούπερ φρέσκο βούτυρο ( έτσι λέγεται)
- 1 φλιτζανι ζάχαρη ( αυτα τα χτυπάτε στο μίξερ μεχρι να αφρατέψει λιγο)
Όλα αυτά τα βάζετε σε ένα κατσαρολακι μέχρι να πάρουν μια βράση κ μετά το αφήνεται να κρυώσει.
Ανακατεύετε πολύ καλά !!
Κόλπο για να πετύχει; Λειτουργείστε σαν να κάνετε μπεσαμέλ. Κρατήστε σε ένα μπολ λιγότερο απο μισή δόση γάλα (φλυντζανι) με τις 6 κουταλιές κορν φλάουρ ανακατέψτε το καλά κ στο κατσαρολακι βάλτε τα υπόλοιπα υλικά κ μόλις αρχίζει να βράζει ρίξτε κ το μιγμα από το μπολ!Έτσι δεν θα σβολιάσει....
Μόλις κρυώσει η κρέμα ανακατεύεται με το μίγμα του μίξερ.
Σαντιγί:
1 κρέμα γάλακτος 35% για ζαχαροπλαστική ( η μαμά βάζει φυτική είναι φαν)....
2 πακετα μπισκοτα για
Επομένως ανακεφαλαιώση....
- βράζουμε τη κρέμα, αφήνουμε να κρυώσει....
- χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη
- χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί
- ανακατεύουμε κρέμα και βούτυρο και ζάχαρη
- (άν θέλετε για πιο αφράτο μέσα στη κρέμα όταν θα έχει ανακατευτεί, ρίξτε 1-2 κουταλιές από τη σαντιγί)
- Και....στρωση σφολιατίνια...κρέμα.....σφολιατίνια...κρέμα σφολιατίνια σαντιγυ!Ετοιμο!!!!
ΌΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΘΡΥΜΜΑΤΙΣΕΤΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ ΣΦΟΛΙΑΤΙΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΤΕ ΑΧΝΗ ΖΑΧΑΡΗ!!!ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ....ΝΙΑ ΝΙΑ (ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Κ Η ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΜΑMΑ)
BUEN PROVECHO!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.