Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

History Of Fashion 50's-90's

Μοδα ειναι και γυριζει!!!Οι τασεις ερχονται φευγουν και ξαναγυρνουν!!!


50's : Η δεκαετια του '50 ηταν η πιο chic εποχη της μοδας!!!Τα ρουχα κολακευαν το γυναικειο σωμα και εδιναν εμφανση στη θηλυκοτητα!!Τα φουσκωτα φουστανια μεχρι τη μεση της γαμπας αλλα και οι φουστες τονιζαν την μεση, σηκωναν το στηθος και κολακευαν την περιφερεια!Καλοραμμενα ρουχα και εκλεπτισμενα υφασματα εδιναν την αναλογη κομψοτητα και φινετσα!Οι γυναικες ηταν sexy χωρις να προκαλουν η αποκαλυπτοντας κομματια απο το σωμα τους!





ικξ














60's : Η δεκαετια των pin -up girls  αλλα και των hippies που μας επηρεαζει μεχρι και σημερα!!!
Ισως η πιο ενδιαφερουσα δεκαετια για τη μοδα με πολλες καινοτομιες και στυλ!! Οι γυναικες κανουν την επανασταση τους και για πρωτη φορα φορουν μινι φουστες και πατελονια!!
Αναλαφρα πολυχρωμα φουστανια, μικροσκοπικες φουστες, καπρι, ψηλομεσα καυτα σορτσακια, καλτσες σε εντονα χρωματα μεχρι το γονατο, πολλα αξεσουαρ και τεραστια γυαλια ηταν μερικα απο τα χαρακτηριστικα εκεινης της εποχης!!! Καπου εκει κανουν την εμφανιση τους και οι hippies!! Οι τεραστιες καμπανες ,τα "χαιμαλια" στο λαιμο , τα κεντηματα και τα κροσια στα ρουχα αλλα και τα ψυχεδελικα prints γινονται μοδα!!!


















                               







70's : Η δεκαετια αυτη ξεκιναει πολυ δειλα για τη μοδα μιας και ο πολεμος στο Βιετμαμ πυροδοτησε λιτοτητα...Την μοδα την εκαναν περισσοτερο οι Rock και Punk Stars της εποχης!Το λουρεξ γινεται το υφασμα φετιχ σε παντελονια και μπλουζες που ισα ισα μπορουσες να αναπνευσεις!Τα leather jackets τα skinny παντελονια, τα δυχτυωτα καλσον,τα αμανικα t-shirts με τις σταμπες, οι αστραφτερες ολοσωμες φορμες, το glitter και τα παππουτσια με τις τεαστιες πλατφορμες γινονται μοδα!H Vivienne Westwood εμφανιζεται κι ολες οι γυναικες την λατρευουν!!












                           

      

      

                           



 


80's :Απο αυτη τη δεκαετια και μετα αρχιζουμε και εχουμε μνημες!!!Απο τις μαμαδες μας αλλα και απο σηριαλ που εκεινη την εποχη εκαναν παταγο οπως η "Δυναστεια" και ολοι λιγο πολυ θυμομαστε το στυλ των γυναικων!Εκεινη ομως που ξεχωρισε ως το "απολυτο fashion icon" ειναι η βασιλισσα της ποπ Madonna που με το στυλ της επηρεασε εκατομμυρια γυναικες ανα τον κοσμο!Η ποπ αλλα και  η disco μουσικη εκεινης της εποχης δημιουργουν την δικη τους ταση...τα κρεπαρισμενα μαλλια, οι τεραστιες βατες, τα crop top, τα μπουστακια,τα γαντια, τα χρωματιστα και λαμε φουστανια, το εντονο μακιγιαζ και τα σκισμενα καλσον ειναι μερικα απο τα χαρακτηριστικα που εγιναν μοδα τοτε!Ενω ηταν και μια περιοδος που γυναικες και αντρες αρχισαν να ασχολουνται με τη φυσικη τους κατασταση..θυμηθειτε τις βιντεοκασσετες γυμναστικης με τις γυναικες να φορουν πολυ sexy κορμακια και κολαν!!
























90's: Φτασαμε στην εποχη  που οχι μονο εχουμε μνημες αλλα και φωτογραφιες!!Εγω προσωπικα τις εχω κρυψει ολες!!!!Η πιο hot ταση εκεινης της εποχης ηταν τα jeans και συγκεκριμενα τα levis 501 !!!Ολοι ειχαμε ενα τετοιο νομιζω....και το συνδυαζαμε τελεια με ενα φουτερ "fruit of the loom"!!!Τα πραγματα αυτη τη δεκαετια απλοποιηθηκαν πολυ..και το casual look ηρθε στη μοδα!!Επαψαν να ειναι στη μοδα οι υπερβολες των προηγουμενων δεκατιων και τη θεση τους πηραν τα ανετα και απλα καθημερινα outfits!!Ακομα και οι φουστες συνδυαστηκαν με αθλητικα παππουτσια, εγιναν μοδα τα γιλεκα, τα τζιν μπουφαν, οι Dr Martins, τα αξεσουαρ απο πλαστικο ενω τα πατελονια παραμενουν παντα ψηλομεσα!!!Επνευση για τα κοριτσια τοτε οι πρωταγωνιστριες της πιο πετυχημενης εφηβικης μας σειρας "Beverly Hills"!!!























Κανοντας αυτη τη μικρη αναδρομη σε παλιοτερες δεκαετιες και μοδες συνειδητοποιω 2 πραγματα!! 1) Οτι δεν εχουμε ιδιαιτερες καινοτομιες τα τελευταια χρονια...αντιθετως βλεπουμε ανανεωμενες παλιοτερες τασεις και στυλ και 2) οτι οσο πιο πισω παμε τοσο πιο ενδιαφερον ηταν οι μοδα...δεν συμφωνειτε?????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.