Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Πανευκολη Ταρτα Λεμονιου!!!!!


Η ταρτα λεμουνιου πρεπει να παραδεχτω οτι ειναι το αγαπημενο μου γλυκο!!!!!!!!!Θεωρουσα οτι ηταν πολυ δυσκολο για το κανω στο σπιτι και ετσι  δεν το ειχα τολμησει μεχρι σημερα....Τελικα ειναι απο τα πιο ευκολα και νοστιμα γλυκα που εχω κανει!!!!

Υλικα:
1 κουτι ζαχαρουχο γαλα
1 κρεμα γαλακτος πληρες
Ξυσμα απο 1,5 λεμονι
Χυμο απο 1,5 λεμονι
250γραμμαρια μπισκοτα digestive
90γραμμαρια βουτυρο
3 κροκους αυγων
Αχνη ζαχαρη
Λιγο δυοσμο(προαιρετικα)

Στο μιξερ χτυπαμε τα μπισκοτα μαζι με το βουτυρο ωστε να κανουμε την βαση της ταρτας. Μετα απλωνουμε το μειγμα σε ενα μικρο ταψακι και το βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 
160-180 βαθμους για 10 λεπτα.Μωλις τελειωσει ο χρονος την αφηνουμε να κρυωσει καλα.
Ωστοσο ξεκιναμε να φτιαχνουμε τη κρεμα. Σε ενα μπολ χτυπαμε το ζαχαρουχο γαλα τη κρεμα γαλακτος, το ξυσμα λεμονιου και τους κροκους των αυγων. Σιγα σιγα ξεκιναμε να ριχνουμε και το χυμο του λεμονιου. Μωλις ανακατευτει καλα χυνουμε το μειγμα πανω στη βαση και ξαναβαζουμε στο φουρνο για 15 λεπτα στους 160-180 βαθμους στις αντιστασεις.
Μωλις τελειωσουμε αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα!!! Ριχνουμε απο πανω αχνη ζαχαρη ενω μπορειτε να ριξετε και μερικα φυλλαρακια δυοσμου που ταιριαζουν πολυ με το λεμονι!!!!!!!!

Καλη επιτυχια!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.